Hoe geef je goede bijles Engels?

Om een goede Engelse bijlesleraar te worden moet je meer kwaliteit bezitten dan alleen de kennis het vak. Je moet namelijk in staat zijn om tijdens bijles Engels de taal op een zo goed mogelijke manier uitteleggen aan uw bijlesstudent.

Tijdens de bijles draait het er niet alleen dat de student alles uit zijn hoofd leert. Een ervaren bijlesleraar zorgt er namelijk voor dat zijn leerling begrijpt hoe de Engelse taal werkt en niet alleen de woordenschat vertaalt.

Hieronder zijn enige aspecten die een succesvolle Engelse bijlesgever maken:

Je moet in staat zijn om vroegtijdig de behoeften van de student te evalueren

Voordat de bijles Engels begint is het belangrijk dat de bijlesgever weet of de student de taal al op een basisniveau kan spreken of misschien helemaal niet? Als de bijlesgever die op een rijtje heeft staan kan hij daaruit beginnen met het geven van de bijlessen. Daarnaast moet een succesvolle bijlesdocent ook kunnen achterhalen hoe een student Engels leert. Een bijlesgever moet tijdens zijn bijles Engels kunnen uitzoeken op welke manier zijn leerling het makkelijkst leert en past vervolgens zijn bijlessen daarop aan. 

Bijles Engels moet interessant zijn

De bijles moet de student inspireren om zelf verder te gaan met leren. Veel studenten hebben moeite met het leren van een taal, maar een goede bijlesgever moet weten hoe hij de leerling kan aanmoedigen wanneer hij het niet meer ziet zitten. Over het algemeen zullen leerlingen tijdens de eerste bijles Engels angstig zijn om te beginnen. Het is dan aan de bijlesgever om de leerling ervan te overtuigen dat hij doormiddel van de Engelse bijles enorme verbeteringen heeft gemaakt. 

Tijdens bijles Engels moet er feedback worden gegeven

Studenten zijn namelijk meer gemotiveerd wanneer ze weten dat ze veel voortgang hebben geboekt door middel van de bijles Engels. Het is de taak van een docent Engels om de voortgang te noteren en feedback aan de student te geven. Het is daarbij belangrijk dat een bijlesgever op een correcte manier feedback geeft aan de leerling wat hem zal inspireren om in zijn eigen tijd verder te gaan met het leren van het vak.

Op de blogpagina zijn meer artikelen zoals deze te vinden!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *